Apoi & Jie – Solemnization ceremony

It took a while for me to post this entry but hey it’s finally here. A nice way to start 2009 entry i guess. Congratulation to Apoi and Jie. I have a wonderful experience covering your events. May you guy live happily ever and after.

In this entry i will post their Majlis akad nikah (Solemnization ceremony), do come back for their Majlis kenduri ๐Ÿ™‚

the green pelamin with a stroke of pink bunga telur. it was nicely design and decorated, there was a spotlight flooding the pelamin so from photographer point of view that’s a blessing ๐Ÿ˜€
004.jpgย 

both bride / brideroom anxiously waiting for the moment. Jurunikah is currently giving his advice or something like sermon (khutbah)
005a-wedding-apoi.jpgย 

overview of the scene, family and friends gather around and waiting for the ijab kabul event
005-wedding-apoi.jpgย 

apoi trying to digest the advice given by jurunikah. Apoi look focus and calm throught the whole event. Not sleeping ok.. hahaa
006a-wedding-apoi.jpg

ijab and kabul, the ijab is a bit different from what we annouce here in west malaysia but the idea is the same, the man agree to commit himself as a husband to the women he love with one ย amount of dowry.
006-wedding-apoi.jpg

a doa followed after the ijab kabul is completed.
007-wedding-apoi.jpg

Jie, kissing husband hand for the first time as a wife. the whole house were in happy mode and ask her to freeze the action so that photpgrapher and videoman will capture this event. thehehhee! “lama sikit, lama sikit! shout the crowd..”
ย 008-wedding-apoi.jpg

a joyful tear
010a-wedding-apoi.jpgย 

apoi reading out the ta’liq
011-wedding-apoi.jpgย 
015-wedding-apoi.jpg

both ready at the pelamin to start marhaban+zanji and majlis berinai
018-wedding-apoi.jpgย 
019-wedding-apoi.jpgย 

and off we go with the majlis bersanding berinai
020-wedding-apoi.jpgย 

after the event, while guest is having their dinner apoi and jie gracefully possed for few more shot. I am so glad to have such a sporting and photogenic couple. With Ogy (the videoman) guides, the whole shooting session went very smooth.
021-wedding-apoi.jpgย 

017-wedding-apoi.jpg

025-wedding-apoi.jpg
stay tune for kenduri ceremony, i promise you guys it wont take 3 weeks… lol

see the full set of images in my gallery. thanks

13 thought on “Apoi & Jie – Solemnization ceremony”

  1. abuqassim

    Really really really nice pic.. I give u 4 thumbs up… ๐Ÿ™‚

    Cuma aku rasa (mungkin ko boleh explain skit nanti), ko menghadapi kesusahan sikit masa majlis akad nikah tu sebab space yang terhad. Susah ko nak move dari satu tempat ke satu tempat disebabkan tiada ruang utk bergerak. Jadi sukar nak amik angle yang sesuai dan menarik.

    Aku tak sure ko ade buat croping gambar diatas atau dalam gallery. Sebabnya angle and komposisi nampak balance. Takde object luar yg terselit dipepenjuru gambar yg boleh mengganggu gambar tue.

    Kumpul duit beli wide angle.. Perghhhh mmg stim abis semua gambar tue… hehehe..

    But nice try bro.. Lain kali boleh la aku TA dgn ko.. Jgn lupo aku bro… hehehe

  2. nanako Post author

    abu… jgn meracuni pikiran fadzli ngn wide lens ๐Ÿ˜€ no more lens for this year… heehehhee..
    anyway.. to mr photographer.. good job.. next time leh angkut satu family g holiday kt sabah pulak ye… jom mabul ๐Ÿ™‚

  3. fadzlizuka Post author

    ok no problem, aku sure ajak ko kalau ada tag along.
    WA mmg idaman bro.. kewangan tak mengizinkan lagi… buat masa ni aku pakai 2 body, satu attached 35mm satu lagi 18-200. kalau boleh nak satu attach 12-24mm satu lagi 24-70 gitu wahhahahaa…

    aku terasa 12-24 nikkor cam praktikal compared to 11-16, dalam tahun depan kalau ada rezeki mmg nak sambar yang second hand satu. ๐Ÿ™‚

    thanks for your comment ๐Ÿ™‚

  4. fadzlizuka Post author

    ohh mama, this year tu refering to 2008 ok.. not 2009. lol
    mabul? 2 kali tukar flight, naik boat dengan 2 anak kecik.. huhuhuu the journey itself already challenging and adventurous ๐Ÿ™‚

  5. abuqassim

    Nana – Investment dalam lense ni tak rugi. Kalau jual balik still ade harga and demand dia still ader.. kalau fadzli giler make-up kete and modified kete, itu patut dihalang hahaha..rugi make-up kete nie..kete dah xde harga.. tapi bro fadzli kena slow2, dah ade 2 org (son + daughter)..byk pakai duit oo.. aku?stil belum ade anak, so leh enjoys lagi skit….hehe ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚

  6. nanako Post author

    hellooo abg.. pls see my comment posted date. it stated there 2009 ๐Ÿ˜€
    omg.. kena naik boat pulak ke???!! cancel la camni… kite tukar plan.. heehhee..

  7. nanako Post author

    abu.. udah2 la dulu ngn lens ๐Ÿ˜€ kalau fadzli giler make-up kete aku dh ckp awl2, aku taknak naik kete tu… aakkakakkkaa lol
    enjoy ar puas2, tp perlu beringat jugak…

  8. radziapoy

    Salam bro..
    Kami (G n Apoi) ucapkan ribuan tima kasih pada mr. photographer kerana dengan susah payah dan kesudian turut serta dlm majlis rombongan pekahwinan kami di Sabah..

    Secara keseluruhannye kami berpuas hati ngan output yg mr. photographer berikan.. Keep it up.. klu ade sape2 yg nak amik gambor kawen ke tunang ke leh le contact mr. photographer.. hehe.. mcm2 tau skill possing die.. penat gak nak apoi possing.. hehe

    Thanks pada nana dan anak2 gak pasal sanggup bjauhan dgn “papa” selama beberapa hari.. ๐Ÿ™‚

    p/s:
    – klu buleh atach le gambo sanding skali.. nak gak tengok.. ๐Ÿ™‚

  9. Rizal

    Hey bro, thanks for layaning my feature request for posting dates to be displayed on all previous post pics … your blog is perfect now hahahaha

    BTW I like 010a-wedding-apoi.jpg the best because it really captures the feeling of the moment. All the rest are nice too, the meriahness of the situation jumps out of the pics. I’m sure you’ll be getting more wedding photography requests from now on …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *